Warzywne curry - przepisy EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Warzywne curry

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 45 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 500 g Brokuł

  • 500 g Kalafior

  • 800 g Batat

  • 2 Czerwone cebule

  • 4 goździk Czosnek

  • 20 g Imbir

  • 6 cl Olej

  • 6 g Przyprawa curry

  • 2 łyżeczka Kurkuma w proszku

  • 80 cl Mleko kokosowe

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Potnij brokuł i kalafior na różyczki, a następnie opłucz. Obierz batata i pokrój go na kostki o grubości 2 cm.

  • 500g Brokuł
  • 500g Kalafior
  • 800g Batat

Etap 2 /3

Wlej wodę do zbiornika. Włóż tacę grillową do urządzenia, a warzywa do miski. Ustaw tryb GOTOWANIE NA PARZE i gotuj przez 5 minut. Dodaj kalafior i ustaw tryb GOTOWANIE NA PARZE na dodatkowe 10 minut.

  • 500g Brokuł
  • 500g Kalafior
  • 800g Batat

Etap 3 /3

W międzyczasie obierz cebulę, czosnek i imbir. Posiekaj czosnek i cebulę, a następnie zetrzyj imbir. W małym rondlu smaż je na oleju przez 3 minuty, aż zbrązowieją. Dodaj przyprawę curry, kurkumę i mleczko kokosowe, a następnie dopraw solą i pieprzem. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, a następnie dodaj ugotowane warzywa. Gotuj jeszcze przez 5 minut.

  • 2 Czerwone cebule
  • 4goździk Czosnek
  • 20g Imbir
  • 6cl Olej
  • 6g Przyprawa curry
  • 2łyżeczka Kurkuma w proszku
  • 80cl Mleko kokosowe
  • Sól, pieprz